Web Design
Hem

Tankar kring mitt måleri

Det skånska landskapet har alltid talat starkt till mig, lantbrukardotter som jag är.
J
ag fann nya och gamla motiv hWP_20170310_15_32_06_Proemmavid i Maglarp, Skåre, Hammarlöv o s v. Här känner jag stor tillhörighet.
I mitt måleri bjuder jag in till bilder nära mig - ute och inne. Kurland, är min barndoms by, där de gamla husen hittar nya ägare och förnyas. Mitt i byn är ett exempel på detta. Resterna efter den gamla bryggan i Skåre hoppas man ska få finnas kvar ännu ett tag - kärt motiv för mig.

Blåregnet där blommorna kommer före bladen och som stämmer upp till en symfoni i färg med sina hängande blåa klasar och slingrande grenverk blev motiv gång på gång. Interiörer med piedestaler och Hortensior med sina färgskiftningar inspirerade. Allt så nära. Sommarens utomhusmåleri  med vinden svepande runt staffliet gav bilder av byvägar med gamla och även helt unga träd, det skånska öppna landskapet som breder ut sig för ögat, utsikten mot Maglarps nya kyrkogrund från Skansarna m m.

Mina motiv ligger nära mitt hjärta och jag har känt mig fri att abstrahera och gestalta dem på olika sätt genom att  prova olika uttrycksformer och tekniker. Min förhoppning är att mina bilder ska förmedla igenkännande och mycket värme och glädje. Det är uteslutande olja som gäller i mitt måleri. Några har ett kraftfullare anslag och några är mera finstämda, skissartade och med tunnare färg.

Christina

Copyright Christina Ganslandt 2019

Kontakta webmaster

[Hem] [Utställningar] [Bilder] [Om mig] [Länkar]